Hvorfor social innovation?

Posted on Posted in Artikler

logomakr_46z4um

 

Begrebet social innovation handler om mere end bare dét at have en innovativ tilgang til tingene. Det handler om mere end blot at tænke i kreative løsningsforslag. Det dækker over at kunne finde frem til langsigtede og bæredygtige løsninger på de sociale- og miljømæssige udfordringer vores samfund står overfor – ikke blot i dag, men også i fremtiden.

Vejen til et samfund fyldt med integreret social innovation er lang. Ikke fordi tanken bag begrebet er naiv, men fordi mange virksomheder i høj grad prioriterer fortjeneste før menneskelig profit. Dette er ikke noget man som non-profit organisation uden videre kan lave om på, men det er noget af det, vi i FOSIA arbejder mod at forbedre. FOSIA står for Forum for Social Innovation Aarhus – hvilket i sig selv betyder, at vi er en platform, som deler spændende og meningsfulde begivenheder, opslag og arrangementer omhandlende social innovation. Vi søger efter at finde produkter, metoder eller processer, der bidrager til værdiforøgelse af en serviceydelse eller et produkt som kan skabe en social- og miljømæssig effekt. Disse løsninger skal være bedre end de eksisterende, da økonomisk bæredygtighed er en forudsætning for at idéer kan komme til livs. Som frivillig i organisationen er man med til at skabe et mere bæredygtigt samfund, ved at bringe løsningsforslag til sociale- og miljømæssige problemer frem i lyset. Vi bestræber os på – ved at arrangere inspirerende events– at få studerende med forskellige bagrunde og kompetencer til at engagere sig i løsning af sociale-, samfunds- og miljømæssige problematikker.

FOSIA handler om at bringe folk sammen, for derved at styrke forskellige typer af viden og aktører, der alle bidrager til at udvikle social innovative idéer til produkter, som kan anvendes i praksis.

 

Hannah S. Carden
Frivillig FOSIA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *